Janssen Bouwen | Ontwikkelen

Projectbouw

Seriematige woningbouw of transformatie naar een appartementencomplex? Vertel ons uw wensen en wij ontzorgen uw bouwproject!

Bij projectbouw worden er meerdere woningen of gebouwen tegelijkertijd gebouwd of omgebouwd. Dit kan kleinschalig zijn, maar ook onderdeel van een groter project. Van meerdere woningen in seriebouw tot aan complete appartementencomplexen of kantoorgebouwen. Doordat er (vaak) gestandaardiseerde ontwerpen worden gebruikt, kan er efficiënter en kostenbesparend worden gebouwd.

Toch zijn er allerlei mogelijkheden voor specifieke wensen en eisen binnen de gestandaardiseerde ontwerpen. Projectbouw is uitermate geschikt voor projectontwikkelaars, woningcorporaties, vastgoedinvesteerders en gemeenten. Maar ook voor individuele kopers of huurders kan projectbouw interessant zijn. Wij van Janssen Bouwen | Ontwikkelen hebben jarenlange ervaring in projectbouw en nemen u graag aan de hand. Vertel ons uw wensen en wij ontzorgen uw bouwproject.

Projectbouw

Relevante projecten

Belfeld
Nieuwbouw levensloop woning en starterswoningen
Roermond
Bouwplan Parkwijk 44 woningen
Asenray
Nieuwbouw Ridder van Asenrode

Nieuwbouwprojecten

Bij nieuwbouwprojecten wordt er van de grond af aan begonnen. Het ontwerp, de materialen en de afwerking van de woningen of appartementen zijn volledig nieuw. Dat biedt meer mogelijkheden tot maatwerk en zorgt voor de nieuwste technologieën in duurzaamheid en functionaliteit. Hiermee zijn nieuwbouwprojecten energiezuiniger en geeft het een hoger comfort.

De afgelopen 90 jaar waren wij van Janssen Bouwen | Ontwikkelen al betrokken bij honderden nieuwbouwprojecten in Limburg en omstreken. Vanuit Panningen werken we naast particuliere bouw en zakelijke bouw aan grotere nieuwbouwprojecten. Dit alles met het doel om te voorzien in de vraag naar nieuwe woon- of werkruimte. Laat u inspireren met onze projecten en neem contact op voor de mogelijkheden. Wij staan klaar om uw wensen te vertalen naar een nieuwbouwproject.

Seriebouw woningen

Seriebouw, ook wel seriematige woningbouw genoemd, is een manier van bouwen met (vrijwel) identieke woningen. Dit kan zowel geschakeld als vrijstaand zijn. Bij seriebouw worden dezelfde materialen en kleuren gebruikt, waardoor er eenheid ontstaat in de serie woningen. Doordat dezelfde materialen en constructiemethoden worden gebruikt, zijn de bouwkosten lager dan bij individueel maatwerk.

Naast seriematige woningbouw is het ook mogelijk om bedrijfsgebouwen of appartementen seriematig te bouwen. Vooral nieuwbouw appartementen worden tegenwoordig vaak door projectontwikkelaars en vastgoedinvesteerders gekozen. Hiermee wordt binnen een relatief kleine oppervlakte efficiënt meer woonaanbod gecreëerd.

Transformatie projectbouw

Naast nieuwbouw is transformatie van een gebouw ook een veel gekozen optie voor projectbouw. Hierbij wordt een bestaand gebouw omgebouwd naar een nieuwe bestemming. Zo veranderd bijvoorbeeld een kantorenpand naar een appartementencomplex. Of juist andersom.

Een transformatie heeft vele voordelen. Het bespaart in de kosten en draagt bij aan duurzaamheid, omdat u hiermee een bestaand gebouw hergebruikt. De basisstructuur van het gebouw is al aanwezig en de CO2-uitstoot wordt verminderd door het vermijden van de sloop- en nieuwbouw werkzaamheden. Naast kostenbesparing en duurzaamheid is soms ook erfgoedbehoud een belangrijke reden om te transformeren.

Vragen?

Neem gerust contact met op

Wil je vrijblijvend een gesprek of een offerte ontvangen? Neem dan telefonisch of per mail contact met ons op!

Contactformulier